Alien, el company de viatge que ningú desitjaria

Dimecres 27 de febrer de 2019, 20h

El gènere cinematogràfic del terror és un dels preferits pel públic sobretot adolescent. Hi ha hagut pel·lícules emblemàtiques “de por” que ens han fet passar una mala nit -o més d’una!-: Dràcules, Frankensteins o Mòmies ens han omplert de temors nocturns. Més modernament, psicòpates, zombies o cases ocupades per esperits ens han fet fer més d’un bot a la butaca tot fent saltar les crispetes. A tota aquesta munió d’ens fantàstics -o no tant!- cal afegir-hi els perills provinents de l’espai exterior que també gaudeixen d’un bon nombre de seguidors.

En el viatge a la Lluna dels Méliés els selenautes terrícoles ja es van trobar amb uns personatges gens amicals. A partir d’aquí, entre bacteris, espores (indicis de panspèrmia?) i éssers més o menys antropomorfes hem estat abduïts o atacats (la major part de vegades) per invasors externs destructius. També moltes vegades s’han trobat fora de la Terra per part d’exploradors espacials com en el cas que ens ocupa. ‘Alien’ (1979) de Ridley Scott va ser un títol cabdal en aquesta mena de cinema. Va obrir una nova porta a un món de terror espacial gòtic que ha fet les delícies de les noves generacions.

Aquesta conferència tractarà del film en qüestió i les seves seqüeles tot passant per unes referències als seus films precedents.

Jaume Sacasas

Preu: gratuït.