Marató diumenge 11a edició

Diumenge 19 març 2023, 16:30h-22:00h

Marató de diumenge i cloenda del Festival, amb la projecció dels curts guanyadors i fora concurs, entrega de premis de tots els concursos, projecció de pel·lícula i documental. Preu: 10€.

Marató diumenge 11a edició

16:25h Inici acte

16:30h Entrega premis

16:50h Projecció dels Curts Guanyadors

17:20h Projecció Curts Fora de Concurs

17:50h Descans

18h Projecció de la pel·lícula homenatjada: "REC"

Film / Espanya (2007) / Direcció: Jaume Balagueró i Paco Plaza Cada nit, Ángela, una jove reportera d'una televisió local, segueix amb la càmera un grup professional diferent. Aquesta nit toca entrevistar els bombers i té l’esperança de poder assistir a un incendi. Però la nit transcorre tranquil·lament. Fins que reben la trucada d'una dona gran que s'ha quedat tancada a casa seva. A l'edifici on viu la dona, els veïns estan molt espantats, està tancada al seu pis i llança uns crits esfereïdors... És només l’inici d’un malson i d'un dramàtic reportatge únic al món. Obra fundacional del nou cinema de terror espanyol. Els seus directors Jaume Balagueró i Paco Plaza, van saber trobar la manera d’aterroritzar tothom, en aquesta pel·lícula, tensa, ràpida, estimulant, plena d’emoció i terror. Partint d’un plantejament ja vist en altres films anteriors, saben dirigir-lo i portar-lo al seu camp de tal manera, que van donar un aire fresc a la producció i van saber sorprendre tothom. Una experiència total. Si no l’he vist no us la perdeu, i si l’heu vist, repetiu-la en una sala plena de gent i pantalla gran, i reviureu per complert l’experiència.

REC

Film / Espanya (2007) / Direcció: Jaume Balagueró i Paco Plaza
Cada nit, Ángela, una jove reportera d’una televisió local, segueix amb la càmera un grup professional diferent. Aquesta nit toca entrevistar els bombers i té l’esperança de poder assistir a un incendi. Però la nit transcorre tranquil·lament. Fins que reben la trucada d’una dona gran que s’ha quedat tancada a casa seva. A l’edifici on viu la dona, els veïns estan molt espantats, està tancada al seu pis i llança uns crits esfereïdors… És només l’inici d’un malson i d’un dramàtic reportatge únic al món.
Obra fundacional del nou cinema de terror espanyol. Els seus directors Jaume Balagueró i Paco Plaza, van saber trobar la manera d’aterroritzar tothom, en aquesta pel·lícula, tensa, ràpida, estimulant, plena d’emoció i terror. Partint d’un plantejament ja vist en altres films anteriors, saben dirigir-lo i portar-lo al seu camp de tal manera, que van donar un aire fresc a la producció i van saber sorprendre tothom. Una experiència total. Si no l’he vist no us la perdeu, i si l’heu vist, repetiu-la en una sala plena de gent i pantalla gran, i reviureu per complert l’experiència.

19:25h Descans

19:30h Projecció del documental: "[REC] TERROR SIN PAUSA"

Documental / Espanya (2022) / Direcció: Diego López Després de 15 anys de l'estrena de la pel·lícula de terror “REC” els protagonistes analitzen les claus del rodatge, l'origen i la gestació i l'impacte d'un fenomen cinematogràfic que va donar pas a una franquícia sense precedents fins aquell moment. Diego López ens regala un nou documental, aquest cop un llargmetratge sobre el fenomen que va generar la pel·lícula “REC”, que homenatgem en aquesta edició. Amb declaracions de tots els protagonistes de la pel·lícula, un retrat precís i concís, del que va significar el seu rodatge, la seva estrena i tot el que ha envoltat el fenomen al llarg dels anys posteriors.

REC. TERROR SIN PAUSA

Documental / Espanya (2022) / Direcció: Diego López
Després de 15 anys de l’estrena de la pel·lícula de terror “REC” els protagonistes analitzen les claus del rodatge, l’origen i la gestació i l’impacte d’un fenomen cinematogràfic que va donar pas a una franquícia sense precedents fins aquell moment.
Diego López ens regala un nou documental, aquest cop un llargmetratge sobre el fenomen que va generar la pel·lícula “REC”, que homenatgem en aquesta edició. Amb declaracions de tots els protagonistes de la pel·lícula, un retrat precís i concís, del que va significar el seu rodatge, la seva estrena i tot el que ha envoltat el fenomen al llarg dels anys posteriors.

21:15h Xerrada posterior

22h ¡THE END!