Exposició Belles Arts 11a edició

Dimecres 15 març 2023, 18h

Inauguració d’exposició a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell a càrrec de l’escola JOSO. Es pot visitar del 15 de març al 14 d’abril. Preu: gratuït.

Exposició Belles Arts 11a edició

18h Inici acte

El terror és la sensació de por en una de les seves màximes expressions. Potser només una mica per sota del pànic. És l’angoixa que patim davant d’un perill real o imaginari. Si el terror provoca emocions desagradables per què, aleshores, és un gènere consolidat dins la tradició de les belles arts? Hi ha incomptables exemples d’obres de terror a la literatura, al cinema, als videojocs, a la fotografia,... i, per suposat, al còmic i a la il·lustració. Què ens genera aquesta fascinació per l’horror? Potser el fet d’exposar-se a la por en un context controlat, on realment no hi ha res a témer, és part de l’explicació. L’ésser humà no només ha trobat la manera de gaudir d’una incomoditat tan atàvica com ell mateix. Hem estat capaços d’atorgar-li bellesa. Hi ha paratges, personatges o històries que ens provoquen terror i, tanmateix, ens semblen atractius. L’estètica del terror. En aquesta exposició, una vintena d’alumnes i professors de l’Escola Joso Sabadell, d’edats i etapes en la seva relació amb el dibuix molt diverses, creen i recreen el terror des dels seus abordatges estètics particulars. Esperem que disfruteu de la mostra, però també que us incomodi una mica.

EXPOSICIÓ "L'ESTÈTICA DEL TERROR"

El terror és la sensació de por en una de les seves màximes expressions. Potser només una mica per sota del pànic. És l’angoixa que patim davant d’un perill real o imaginari.
Si el terror provoca emocions desagradables per què, aleshores, és un gènere consolidat dins la tradició de les belles arts? Hi ha incomptables exemples d’obres de terror a la literatura, al cinema, als videojocs, a la fotografia,… i, per suposat, al còmic i a la il·lustració.
Què ens genera aquesta fascinació per l’horror? Potser el fet d’exposar-se a la por en un context controlat, on realment no hi ha res a témer, és part de l’explicació.
L’ésser humà no només ha trobat la manera de gaudir d’una incomoditat tan atàvica com ell mateix. Hem estat capaços d’atorgar-li bellesa. Hi ha paratges, personatges o històries que ens provoquen terror i, tanmateix, ens semblen atractius. L’estètica del terror.
En aquesta exposició, una vintena d’alumnes i professors de l’Escola Joso Sabadell, d’edats i etapes en la seva relació amb el dibuix molt diverses, creen i recreen el terror des dels seus abordatges estètics particulars.
Esperem que disfruteu de la mostra, però també que us incomodi una mica.