Marató dissabte edició 9,5

Dissabte 5 juny 2021, 16h – 21:45h

Marató de dissabte amb l’entrega de premis de Microrelats, la projecció del Microcurt guanyador i els films “A NIGHT OF HORROR: NIGHTMARE RADIO” (VOSE), “AL MORIR LA MATINEE” i “ANYTHING FOR JACKSON” (VOSE). Preu: 10€.

Marató dissabte edició 9,5

Premis Microrelats

Projecció Microcurts

Projecció "A NIGHT OF HORROR: NIGHTMARE RADIO" (VOSE)

Film / Argentina - Nova Zelanda - Regne Unit (2019) / Direcció: Varis Rod condueix un programa de ràdio dedicat a històries de terror. De sobte, comença a rebre trucades estranyes d'un nen que demana desesperadament ajuda. El que semblava una broma de mal gust, acaba per ser un secret terrible i molt fosc... Es tracta d’una excel.lent recopilació de curts de terror per a tots els gustos, plens de terror i d’un ambient malsà, units per una historia que fa de fil conductor. Els coneguts germans Onetti, especialistes en cinema de terror, seleccionen els millors curts de terror de varies nacionalitats, inclosos dos d’espanyols, de Sergio Morcillo i Pablo S. Pastor, i conformen una magnífica pel.lícula.

A NIGHT OF HORROR: NIGHTMARE RADIO

Film / Argentina – Nova Zelanda – Regne Unit (2019) / Direcció: Varis
Rod condueix un programa de ràdio dedicat a històries de terror. De sobte, comença a rebre trucades estranyes d’un nen que demana desesperadament ajuda. El que semblava una broma de mal gust, acaba per ser un secret terrible i molt fosc… Es tracta d’una excel.lent recopilació de curts de terror per a tots els gustos, plens de terror i d’un ambient malsà, units per una historia que fa de fil conductor. Els coneguts germans Onetti, especialistes en cinema de terror, seleccionen els millors curts de terror de varies nacionalitats, inclosos dos d’espanyols, de Sergio Morcillo i Pablo S. Pastor, i conformen una magnífica pel.lícula.

Guanyador Microcurts

Projecció "AL MORIR LA MATINEE"

Film / Uruguay (2020) / Direcció: Maximiliano Contenti 1993. És una nit tempestuosa a Montevideo. Un cinema amb un aire decadent està obert, s’hi exhibeix una pel·lícula de terror italiana “La Muerte Jamás Vista”, que atreu uns pocs assistents. El projeccionista habitual, és reemplaçat per la seva filla. Només hi ha un problema: un tètric personatge s’hi ha refugiat de la pluja. Un homenatge al slasher, amb tots els tòpics i tics habituals, però rodada amb molt d’amor i respecte, que farà les delícies dels fans del gènere. Tota l’acció es situa en un cinema amb pocs personatges, amb un ambient claustrofòbic, amb una fotografia homenatjant el giallo, i sense escatimar en sang. Una bona ocasió per descobrir el cinema de terror que es fa actualment a Uruguay.

AL MORIR LA MATINEE

Film / Uruguay (2020) / Direcció: Maximiliano Contenti
1993. És una nit tempestuosa a Montevideo. Un cinema amb un aire decadent està obert, s’hi exhibeix una pel·lícula de terror italiana “La Muerte Jamás Vista”, que atreu uns pocs assistents. El projeccionista habitual, és reemplaçat per la seva filla. Només hi ha un problema: un tètric personatge s’hi ha refugiat de la pluja. Un homenatge al slasher, amb tots els tòpics i tics habituals, però rodada amb molt d’amor i respecte, que farà les delícies dels fans del gènere. Tota l’acció es situa en un cinema amb pocs personatges, amb un ambient claustrofòbic, amb una fotografia homenatjant el giallo, i sense escatimar en sang. Una bona ocasió per descobrir el cinema de terror que es fa actualment a Uruguay.

Projecció "ANYTHING FOR JACKSON" (VOSE)

Film / Canadà (2020) / Direcció: Justin G. Dyck Un doctor i la seva dona, que acaben de perdre el seu nét, decideixen segrestar a una noia embarassada, per realitzar un exorcisme invers, és a dir, portar de tornada al seu nét Jackson en el cos del fill nonat de la noia. Aviat s'adonaran de l'error que estan cometent. Tant el director com el guionista s’acosten per primer cop al terror, i el resultat és una pel·lícula inquietant i terrorífica. Té una premissa, si més no curiosa, com fer un exorcisme al inrevés, que ens regala un seguit d’imatges molt pertorbadores, i una magnífica interpretació de la parella protagonista, que li dona la volta a les típiques pel·lícules satàniques. Una autèntica joia que s’ha de veure.

ANYTHING FOR JACKSON

Film / Canadà (2020) / Direcció: Justin G. Dyck
Un doctor i la seva dona, que acaben de perdre el seu nét, decideixen segrestar a una noia embarassada, per realitzar un exorcisme invers, és a dir, portar de tornada al seu nét Jackson en el cos del fill nonat de la noia. Aviat s’adonaran de l’error que estan cometent. Tant el director com el guionista s’acosten per primer cop al terror, i el resultat és una pel·lícula inquietant i terrorífica. Té una premissa, si més no curiosa, com fer un exorcisme al inrevés, que ens regala un seguit d’imatges molt pertorbadores, i una magnífica interpretació de la parella protagonista, que li dona la volta a les típiques pel·lícules satàniques. Una autèntica joia que s’ha de veure.