Marató dissabte 10a edició

Dissabte 19 març 2022, 16:15h-1h

Marató de dissabte amb la projecció dels Microcurts finalistes i films. Preu: 15€.

Marató dissabte 10a edició

16:40h Projecció Micrometratges Finalistes

17h Projecció "Amulet" (VO subtítols en català)

Film / Regne Unit (2020) / Direcció: Romola Garai Una noia ofereix a Tomaz, un exsoldat sense llar a Londres, acollir-lo a la casa familiar, on viu amb la seva mare, a canvi de que l’ajudi a fer-ne el manteniment. Tomaz, de mica en mica s'enamora de la noia, sense poder evitar sentir que alguna cosa sinistra està passant. Òpera prima de la també actriu inglesa Romola Garai, que a través d’un film aparentment petit, ens ofereix una potent i poderosa mostra d’horror feminista. La pel·lícula és profunda, deliberadament misteriosa i, definitivament, com menys en sàpiguen els espectadors, més salvatge serà el viatge. Per això mateix, no us explicarem res més, l’heu de veure.

Amulet

Film / Regne Unit (2020) / Direcció: Romola Garai
Una noia ofereix a Tomaz, un exsoldat sense llar a Londres, acollir-lo a la casa familiar, on viu amb la seva mare, a canvi de que l’ajudi a fer-ne el manteniment. Tomaz, de mica en mica s’enamora de la noia, sense poder evitar sentir que alguna cosa sinistra està passant. Òpera prima de la també actriu inglesa Romola Garai, que a través d’un film aparentment petit, ens ofereix una potent i poderosa mostra d’horror feminista. La pel·lícula és profunda, deliberadament misteriosa i, definitivament, com menys en sàpiguen els espectadors, més salvatge serà el viatge. Per això mateix, no us explicarem res més, l’heu de veure.

18:40h Descans

18:45h Projecció "Son"

Film / Irlanda-Regne Unit (2021) / Direcció: Ivan Kavanagh Quan un nen cau malalt misteriosament, la seva mare haurà de decidir fins on està disposada a arribar per protegir-lo d'unes forces aterridores que van estar presents a la seva vida passada. Amb un pressupost ajustat, el director ens endinsa en un història en que res és el que sembla, seguint a una mare i el seu fill en un progressiu descens als inferns que ens donarà més d’una sorpresa. Molt interessant proposta, sense concessions, amb unes magnífiques interpretacions dels dos protagonistes. Andi Matichak, a qui també em vist com a la neta de Laurie Strode a la nova trilogia de Halloween, realitza un treball molt complert.

Son

Film / Irlanda-Regne Unit (2021) / Direcció: Ivan Kavanagh
Quan un nen cau malalt misteriosament, la seva mare haurà de decidir fins on està disposada a arribar per protegir-lo d’unes forces aterridores que van estar presents a la seva vida passada. Amb un pressupost ajustat, el director ens endinsa en un història en que res és el que sembla, seguint a una mare i el seu fill en un progressiu descens als inferns que ens donarà més d’una sorpresa. Molt interessant proposta, sense concessions, amb unes magnífiques interpretacions dels dos protagonistes. Andi Matichak, a qui també em vist com a la neta de Laurie Strode a la nova trilogia de Halloween, realitza un treball molt complert.

20:25h Descans

21:30h Projecció "Come true"

Film / Canadà (2020) / Direcció: Anthony Scott Burns Sarah, una adolescent, fuig de casa. Completament sola, pateix estranys malsons recurrents. Per intentar superar-los participa en un estudi, on coneix el Jeremy, el científic supervisor. Però hi ha una cosa estranya en aquest estudi, i amb el pas dels dies els seus malsons només fan que empitjorar. Amb pocs personatges, una protagonista que captiva a l’espectador des del primer moment, una estètica anys 80, una música potent, i una història més que interessant, el director Anthony Scott Burns, ens fa partícips d’una pel·lícula diferent, intrigant, hipnòtica i suggerent. Si voleu tenir una experiència única, no us la perdeu.

Come true

Film / Canadà (2020) / Direcció: Anthony Scott Burns
Sarah, una adolescent, fuig de casa. Completament sola, pateix estranys malsons recurrents. Per intentar superar-los participa en un estudi, on coneix el Jeremy, el científic supervisor. Però hi ha una cosa estranya en aquest estudi, i amb el pas dels dies els seus malsons només fan que empitjorar. Amb pocs personatges, una protagonista que captiva a l’espectador des del primer moment, una estètica anys 80, una música potent, i una història més que interessant, el director Anthony Scott Burns, ens fa partícips d’una pel·lícula diferent, intrigant, hipnòtica i suggerent. Si voleu tenir una experiència única, no us la perdeu.

23:15h Descans

23:20h Projecció "Psycho goreman"

Film / Canadà (2020) / Direcció: Steven Kostanski Els germans Mimi i Luke ressusciten per error un senyor de la guerra alienígena. Emprant un amulet màgic forcen el monstre a obeir els seus infantils desitjos, cosa que acaba atraient el seu petit barri dels suburbis a un exèrcit d'assassins intergalàctics. Del director de “The Void”, que ja vam poder gaudir al Festival, ens arriba aquesta estranya barreja de tot tipus de cinema dels 80, des del gore més bèstia, al humor més tonto, passant per les pel·lícules i sèries de fantasia, tipus Power Rangers. Un film divertidíssim, desprejudiciat, amb sang i fetge i tant absurda, que la converteixen en un festival dins del Festival, que és on es gaudeix més. No us la perdeu.

Psycho goreman

Film / Canadà (2020) / Direcció: Steven Kostanski
Els germans Mimi i Luke ressusciten per error un senyor de la guerra alienígena. Emprant un amulet màgic forcen el monstre a obeir els seus infantils desitjos, cosa que acaba atraient el seu petit barri dels suburbis a un exèrcit d’assassins intergalàctics. Del director de “The Void”, que ja vam poder gaudir al Festival, ens arriba aquesta estranya barreja de tot tipus de cinema dels 80, des del gore més bèstia, al humor més tonto, passant per les pel·lícules i sèries de fantasia, tipus Power Rangers. Un film divertidíssim, desprejudiciat, amb sang i fetge i tant absurda, que la converteixen en un festival dins del Festival, que és on es gaudeix més. No us la perdeu.