Marató dissabte 11a edició

Dissabte 18 març 2023, 16:15h-2:00h

Marató de dissabte amb projecció de micrometratges finalistes i cinc pel·lícules. Preu: 18€.

Marató dissabte 11a edició

16:30h Inici acte

16:35h Projecció Micrometratges Finalistes

16:45h Projecció de la pel·lícula: "SLASHER"

Film / Espanya (2022) / Direcció: Alberto Armas Díaz Julio rep com a regal per seu 18é aniversari una màscara com la utilitzava un assassí. Un grup de joves arribarà al seu poble i es creuarà en el seu camí. Julio haurà de decidir si seguir el que la màscara l’empeny a fer, o bé abraçar l´amor que acaba de conèixer en una de les joves nouvingudes. Alberto Armas, cultivat durant anys en els curtmetratges, tant en direcció com producció, ens presenta el seu primer llargmetratge. Un film que beu de tots els clàssics del gènere “slasher”, que dona títol al film, adaptant-lo al seu estil i visió personal, diferent del més clàssic, passat pel filtre del cinema més “cañí”. Molt recomenable per tots els amants del gènere “slasher”, i del terror en general.

SLASHER

Film / Espanya (2022) / Direcció: Alberto Armas Díaz
Julio rep com a regal per seu 18é aniversari una màscara com la utilitzava un assassí. Un grup de joves arribarà al seu poble i es creuarà en el seu camí. Julio haurà de decidir si seguir el que la màscara l’empeny a fer, o bé abraçar l´amor que acaba de conèixer en una de les joves nouvingudes.
Alberto Armas, cultivat durant anys en els curtmetratges, tant en direcció com producció, ens presenta el seu primer llargmetratge. Un film que beu de tots els clàssics del gènere “slasher”, que dona títol al film, adaptant-lo al seu estil i visió personal, diferent del més clàssic, passat pel filtre del cinema més “cañí”. Molt recomenable per tots els amants del gènere “slasher”, i del terror en general.

18:35h Projecció de la pel·lícula: "LAKE MUNGO" (VOSE)

Film / Australia (2008) / Direcció: Joel Anderson L’Alice mor ofegada en una excursió, i els seus pares i el seu germà Matthew han de fer front al dolor de la pèrdua. La mare busca ajuda psíquica trucant a la ràdio i Matthew s'aferra a la càmera de vídeo pensant que les imatges revelaran la presència de la seva germana. Primer i últim llargmetratge, pel moment, del seu director. Un colpidor film, que darrera la façana d’un documental sobre un tràgic succés, amaga una atmosfera insana i pertorbadora, que no us deixarà indiferent. Pel·lícula no estrenada a Espanya i difícil de trobar, no us la perdeu, gaudireu d’una experiència única en pantalla gran.

LAKE MUNGO

Film / Australia (2008) / Direcció: Joel Anderson
L’Alice mor ofegada en una excursió, i els seus pares i el seu germà Matthew han de fer front al dolor de la pèrdua. La mare busca ajuda psíquica trucant a la ràdio i Matthew s’aferra a la càmera de vídeo pensant que les imatges revelaran la presència de la seva germana.
Primer i últim llargmetratge, pel moment, del seu director. Un colpidor film, que darrera la façana d’un documental sobre un tràgic succés, amaga una atmosfera insana i pertorbadora, que no us deixarà indiferent. Pel·lícula no estrenada a Espanya i difícil de trobar, no us la perdeu, gaudireu d’una experiència única en pantalla gran.

20:05h Projecció de la pel·lícula: "HOST" (VOSE)

Film / Regne Unit (2020) / Direcció: Rob Savage Narra la història de sis amigues que duen a terme una sessió espiritualista a través de zoom, durant el confinament, cosa que els porta a viure una sèrie d’experiències terrorífiques. Opera prima de Rob Savage, rodada en ple confinament, i aprofitant els elements que hi havia més disponibles en aquells moments. El fet d’estar rodada en un aparent temps real, exclusivament a través de càmeres d’ordinadors i mòbils, i en ple confinament, li dona a la pel·lícula una ambientació perfecta per aterroritzar-nos. Tot en una duració molt ajustada, directa, angoixant i realista. Ideal per gaudir-ne en un Festival.

HOST

Film / Regne Unit (2020) / Direcció: Rob Savage
Narra la història de sis amigues que duen a terme una sessió espiritualista a través de zoom, durant el confinament, cosa que els porta a viure una sèrie d’experiències terrorífiques.
Opera prima de Rob Savage, rodada en ple confinament, i aprofitant els elements que hi havia més disponibles en aquells moments. El fet d’estar rodada en un aparent temps real, exclusivament a través de càmeres d’ordinadors i mòbils, i en ple confinament, li dona a la pel·lícula una ambientació perfecta per aterroritzar-nos. Tot en una duració molt ajustada, directa, angoixant i realista. Ideal per gaudir-ne en un Festival.

21:05h Descans

22h Projecció de la pel·lícula: "VICIOUS FUN" (VOSE)

Film / Canada (2020) / Direcció: Cody Calahan Joel és un jove crític de cinema especialitzat en cinema de terror, que involuntàriament es veu atrapat en un grup d’autoajuda per a assassins en sèrie. Sense una altra opció, Joel intenta barrejar-se entre ells o corre el risc de convertir-se en la següent víctima. Estem davant d’una pel·lícula plena de referencies al cinema de terror dels anys 80 i 90, però amb personalitat pròpia, i que es mou hàbilment entre el gore, l’slasher i la comèdia negra. Partint d’una idea original i divertida, un grup d’autoajuda per assassins, el director ens regala una de les millors comèdies de terror dels últims anys. Festivalera 100%.

VICIOUS FUN

Film / Canada (2020) / Direcció: Cody Calahan
Joel és un jove crític de cinema especialitzat en cinema de terror, que involuntàriament es veu atrapat en un grup d’autoajuda per a assassins en sèrie. Sense una altra opció, Joel intenta barrejar-se entre ells o corre el risc de convertir-se en la següent víctima.
Estem davant d’una pel·lícula plena de referencies al cinema de terror dels anys 80 i 90, però amb personalitat pròpia, i que es mou hàbilment entre el gore, l’slasher i la comèdia negra. Partint d’una idea original i divertida, un grup d’autoajuda per assassins, el director ens regala una de les millors comèdies de terror dels últims anys. Festivalera 100%.

23:55h Projecció de la pel·lícula: "V/H/S 2" (VOSE)

Film / Estats Units (2013) / Direcció: Simon Barrett, Adam Wingard, Eduardo Sánchez, Gregg Hale, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Jason Eisener Buscant un estudiant desaparegut, dos investigadors privats entren a casa seva i troben una col·lecció de cintes VHS. Quan veuen els continguts horribles en cada cinta, s’adonen que hi pot haver foscos motius darrere de la desaparició de l’alumne. Pel·lícula per episodis o antològica. Seqüela de “V/H/S”, juga amb el concepte del “found-footage”, on cada segment, dirigit per un director diferent, ens presenta una història completament diferent una de l’altre, amb el nexe comú de la sorpresa, el gore i sobretot el terror. Terror que podem experimentar d’una manera molt propera al tractar-se de situacions aparentment reals. Compta a més amb grans directors del gènere, com Adam Wingard (“You’re Next”; “Godzilla vs, Kong”), Eduardo Sánchez (“The Blair Witch Project”) o Gareth Evans (“The Raid” ; “Apostle”), entre atres. Ocasió única de veure-la en pantalla gran.

V/H/S 2

Film / Estats Units (2013) / Direcció: Simon Barrett, Adam Wingard, Eduardo Sánchez, Gregg Hale, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Jason Eisener
Buscant un estudiant desaparegut, dos investigadors privats entren a casa seva i troben una col·lecció de cintes VHS. Quan veuen els continguts horribles en cada cinta, s’adonen que hi pot haver foscos motius darrere de la desaparició de l’alumne.
Pel·lícula per episodis o antològica. Seqüela de “V/H/S”, juga amb el concepte del “found-footage”, on cada segment, dirigit per un director diferent, ens presenta una història completament diferent una de l’altre, amb el nexe comú de la sorpresa, el gore i sobretot el terror. Terror que podem experimentar d’una manera molt propera al tractar-se de situacions aparentment reals. Compta a més amb grans directors del gènere, com Adam Wingard (“You’re Next”; “Godzilla vs, Kong”), Eduardo Sánchez (“The Blair Witch Project”) o Gareth Evans (“The Raid” ; “Apostle”), entre atres. Ocasió única de veure-la en pantalla gran.