Marató divendres 11a edició

Divendres 17 març 2023, 16:15h-0:00h

Marató de divendres amb projecció de micrometratges finalistes, curtmetratges a concurs i pel·lícula clàssica. Preu: 8€.

Marató divendres 11a edició

16:30h Inici acte

16:35h Micrometratges Finalistes

16:45h 3a tanda curts a competició - 1a part

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Alex Rey Jose Antonio es disposa a gaudir d'una agradable tarda de lectura, postrat a la cadira de rodes, al seu apartament de Manhattan. Però una força fosca i terrible està a punt de posar el seu món de cap per avall. I és que ningú no pot escapar del poder destructor de Phonorama…

PHONORAMA

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Alex Rey
Jose Antonio es disposa a gaudir d’una agradable tarda de lectura, postrat a la cadira de rodes, al seu apartament de Manhattan. Però una força fosca i terrible està a punt de posar el seu món de cap per avall. I és que ningú no pot escapar del poder destructor de Phonorama…
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Lardón Febrel Després que un cos celeste passés prop de la Terra, el clima es descontrola i la pluja es converteix en àcid, a més unes estranyes criatures creixen a partir de la humitat tòxica i comencen a caçar els supervivents. Dues germanes intentaran sobreviure a un món on sortir a l'exterior significa la mort.

YUGGOTH

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Lardón Febrel
Després que un cos celeste passés prop de la Terra, el clima es descontrola i la pluja es converteix en àcid, a més unes estranyes criatures creixen a partir de la humitat tòxica i comencen a caçar els supervivents. Dues germanes intentaran sobreviure a un món on sortir a l’exterior significa la mort.
Curt / Alemanya (2022) / Direcció: Dominik Balkow La Jasmin veu un forat de la mida d'un puny en una paret de maó. Se sent hipnòticament atreta i no pot centrar-se en res més. Comença una obsessió cada cop més i més morbosa...

O

Curt / Alemanya (2022) / Direcció: Dominik Balkow
La Jasmin veu un forat de la mida d’un puny en una paret de maó. Se sent hipnòticament atreta i no pot centrar-se en res més. Comença una obsessió cada cop més i més morbosa…
Curt / Espanya (2021) / Direcció: Giuppi Rattá Gutierrez Un ancià ens relata com Doppler, un esport apassionant, addictiu i brutal, va canviar la humanitat.

DOPPLER

Curt / Espanya (2021) / Direcció: Giuppi Rattá Gutierrez
Un ancià ens relata com Doppler, un esport apassionant, addictiu i brutal, va canviar la humanitat.
Curt / Espanya (2021) / Direcció: Max Calvera L’Ovidi, un nen de set anys i el seu tió Ramón passen per primer cop la nit de Nadal a casa de la família francesa de la Veronique, la nova parella del seu pare. La presència del tió amenaçarà l’estabilitat familiar. Al Nadal, més val tocar fusta.

AL NADAL TOCA FUSTA

Curt / Espanya (2021) / Direcció: Max Calvera
L’Ovidi, un nen de set anys i el seu tió Ramón passen per primer cop la nit de Nadal a casa de la família francesa de la Veronique, la nova parella del seu pare. La presència del tió amenaçarà l’estabilitat familiar. Al Nadal, més val tocar fusta.
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Roc Gussinyer Lidia s'acaba de mudar amb els seus amics influencers. Un mes enrera el seu millor amic es va suïcidar, però als seus companys de pis no els importa. Aviat començaran a succeir coses molt rares... i descobriran que a la seva nova llar potser que hi hagui un fantasma.

DAY-O

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Roc Gussinyer
Lidia s’acaba de mudar amb els seus amics influencers. Un mes enrera el seu millor amic es va suïcidar, però als seus companys de pis no els importa. Aviat començaran a succeir coses molt rares… i descobriran que a la seva nova llar potser que hi hagui un fantasma.
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Chesco Murillo, Alejandro M. Richarte i Joan Ramón Viñas Un unicorn és el rei del bosc, es porta bé amb tots els animals, excepte amb una espècie.

UN FILM FRANÇAIS

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Chesco Murillo, Alejandro M. Richarte i Joan Ramón Viñas
Un unicorn és el rei del bosc, es porta bé amb tots els animals, excepte amb una espècie.
Curt / França (2022) / Direcció: Sabine Crossen Fins a on series capaç d’arribar per aconseguir més likes?

BIENVENUE CHEZ CANDY

Curt / França (2022) / Direcció: Sabine Crossen
Fins a on series capaç d’arribar per aconseguir més likes?
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Paul Carr Miquel Tres amics lladres, donen un cop a la finca equivocada i decideixen alliberar un noi que estava retingut contra la seva voluntat. Quan ja están fugint amb el cotxe, un estrany vehicle comença a perseguir-los, posant-los en perill de mort.

CAÍDO

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Paul Carr Miquel
Tres amics lladres, donen un cop a la finca equivocada i decideixen alliberar un noi que estava retingut contra la seva voluntat. Quan ja están fugint amb el cotxe, un estrany vehicle comença a perseguir-los, posant-los en perill de mort.

19h Descans

19:10h 3a tanda curts a competició - 2a part

Curt / Espanya-Andorra (2022) / Direcció: Héctor Romance Un pare busca desesperadament la seva filla, desapareguda a l'edifici on treballa. La seva pèrdua revelarà un passat terrible…

QUIET

Curt / Espanya-Andorra (2022) / Direcció: Héctor Romance
Un pare busca desesperadament la seva filla, desapareguda a l’edifici on treballa. La seva pèrdua revelarà un passat terrible…
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Victor Català Helga passa uns dies amb els seus avis a qui fa anys que no veu, dos vells sinistres que viuen en una enorme masía catalana perduda enmig del no-res.

LA MASÍA

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Victor Català
Helga passa uns dies amb els seus avis a qui fa anys que no veu, dos vells sinistres que viuen en una enorme masía catalana perduda enmig del no-res.
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Calavera Una dona es troba postrada en un arbre mort, enmig d'un param, envoltada de branques com a teranyines. No es pot moure i només pot escoltar els seus pensaments. Una criatura s'hi acosta, vol demanar-li alguna cosa...

DATIVA

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Calavera
Una dona es troba postrada en un arbre mort, enmig d’un param, envoltada de branques com a teranyines. No es pot moure i només pot escoltar els seus pensaments. Una criatura s’hi acosta, vol demanar-li alguna cosa…
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Germán Sancho i Raúl Cerezo La llegenda explica que durant una freda nit de gener, Caraoscura vaga pels carrers d'un llogaret apartat. La petita Carla es desperta espantada al mig d'aquella nit. El seu germà gran, Lucas, intenta tranquil·litzar-la i convèncer-la que Caraoscura no existeix.

CARAOSCURA

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Germán Sancho i Raúl Cerezo
La llegenda explica que durant una freda nit de gener, Caraoscura vaga pels carrers d’un llogaret apartat. La petita Carla es desperta espantada al mig d’aquella nit. El seu germà gran, Lucas, intenta tranquil·litzar-la i convèncer-la que Caraoscura no existeix.
Curt / Estats Units (2022) / Direcció: Gerald B. Fillmore Jim s'està tornant boig, porta una eternitat a l'hospital. Quan finalment arriba el metge amb les proves, els resultats són inesperats. Un assumpte de riure o mort.

FOR PETE’S SAKE

Curt / Estats Units (2022) / Direcció: Gerald B. Fillmore
Jim s’està tornant boig, porta una eternitat a l’hospital. Quan finalment arriba el metge amb les proves, els resultats són inesperats. Un assumpte de riure o mort.
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Carlos Moriana i Raúl Cerezo Any 1692. Un inquisidor fa anys que busca l'aparell de tortura perfecte per capturar el rostre més pur del dolor i així mostrar les conseqüències de servir el Diable. El nou invent de l'enginyer, «El Semblante», sembla que ho aconseguirà. Però Elena, filla de l'inventor, té altres plans…

EL SEMBLANTE

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Carlos Moriana i Raúl Cerezo
Any 1692. Un inquisidor fa anys que busca l’aparell de tortura perfecte per capturar el rostre més pur del dolor i així mostrar les conseqüències de servir el Diable. El nou invent de l’enginyer, «El Semblante», sembla que ho aconseguirà. Però Elena, filla de l’inventor, té altres plans…
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Padró Un criminal entra a casa una dona. Després d'un forcejament, aconsegueix sedar la dona i li insereix uns cables al cap per manipular-ne els records. Ha estat testimoni d'un assassinat. A les profunditats de la seva ment, descobreix una veritat sobre si mateix.

PSICARIO

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Daniel Padró
Un criminal entra a casa una dona. Després d’un forcejament, aconsegueix sedar la dona i li insereix uns cables al cap per manipular-ne els records. Ha estat testimoni d’un assassinat. A les profunditats de la seva ment, descobreix una veritat sobre si mateix.
Curt / Espanya (2022) / Direcció: Ivan Villamel Maria és la nova professora que arriba a un antic col·legi religiós. En el primer dia, tindrà a càrrec seu un grup d'adolescents rebels d'una classe de càstig. Un succés inesperat convertirà l’aula en un autèntic infern. No saber-te la lliçó et pot costar la vida.

LA NUEVA

Curt / Espanya (2022) / Direcció: Ivan Villamel
Maria és la nova professora que arriba a un antic col·legi religiós. En el primer dia, tindrà a càrrec seu un grup d’adolescents rebels d’una classe de càstig. Un succés inesperat convertirà l’aula en un autèntic infern. No saber-te la lliçó et pot costar la vida.
Curt / Païssos Baixos (2022) / Direcció: Ruwan Heggelman Sense saber-ho, una noia entra a l'hàbitat d'una tribu de gnoms, atreta per uns misteriosos bolets brillants, aviat desitjarà no haver-se desviat del seu camí.

GNOMES

Curt / Païssos Baixos (2022) / Direcció: Ruwan Heggelman
Sense saber-ho, una noia entra a l’hàbitat d’una tribu de gnoms, atreta per uns misteriosos bolets brillants, aviat desitjarà no haver-se desviat del seu camí.

21:25h Descans

22:25h Projecció de la pel·lícula: "EL EXORCISTA (THE EXORCIST)" (VOSE)

Film / Estats Units (1973) / Direcció: William Friedkin Regan, una nena de dotze anys, pateix fenòmens paranormals. La seva mare, terroritzada, després de sotmetre la seva filla a múltiples anàlisis mèdiques que no ofereixen cap resultat, acudeix a un sacerdot amb estudis de psiquiatria. Aquest, convençut que el mal no és físic sinó espiritual, creu que és una possessió diabòlica, i decideix practicar un exorcisme. Una de les millors pel·lícules de terror de tots els temps, i que enguany celebra els seus 50 anys. Poc queda per explicar d’aquesta obra mestra del cinema de terror, així que el millor és gaudir-ne de nou, en pantalla gran de cinema i en la versió del director. I si no l’heu vist mai, ara teniu una grandíssima oportunitat per gaudir-la i passar por com mai heu passat abans al cinema.

THE EXORCIST (EL EXORCISTA)

Film / Estats Units (1973) / Direcció: William Friedkin
Regan, una nena de dotze anys, pateix fenòmens paranormals. La seva mare, terroritzada, després de sotmetre la seva filla a múltiples anàlisis mèdiques que no ofereixen cap resultat, acudeix a un sacerdot amb estudis de psiquiatria. Aquest, convençut que el mal no és físic sinó espiritual, creu que és una possessió diabòlica, i decideix practicar un exorcisme.
Una de les millors pel·lícules de terror de tots els temps, i que enguany celebra els seus 50 anys. Poc queda per explicar d’aquesta obra mestra del cinema de terror, així que el millor és gaudir-ne de nou, en pantalla gran de cinema i en la versió del director. I si no l’heu vist mai, ara teniu una grandíssima oportunitat per gaudir-la i passar por com mai heu passat abans al cinema.