Presentació Llar del Llibre 11a edició

Dijous 16 març 2023, 18:30h

Presentació del llibre “Encadenats” de Josep Maria Luzán a càrrec del seu autor. Preu: gratuït.

Presentació Llar del Llibre 11a edició

18:45h Inici acte

De formació acadèmica al món de l'economia i l'empresa, les seves dues grans passions són el cinema i la literatura. Des de fa força anys col·labora al portal d'Internet de cinema de terror, referent mundial d'aquest gènere, TerrorWeekend, escrivint crítiques de pel·lícules i cobrint com a periodista tota mena de festivals cinematogràfics. És coautor del llibre “Michael Haneke, La Estética del Dolor” d'Editorial Hermenaute. Ha col·laborat al Fanzine “Filma o Revienta” dedicat al cinema i la contracultura, dins de l'edició del 2021 del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. El proper dimarts 14 de març a les 19 hores, els directors Pol Diggler i Daniel Noblom (presents tots dos en dues edicions del nostre festival: Diggler amb “Horrorscope” i “Work it class!” i Noblom amb “No apto para menores” i “Eternal”) faran un repàs a la seva trajectòria en el món del curtmetratge per festivals de tot el món, analitzaran com veuen el panorama festivaler actual i ens donaran la seva particular visió sobre què vol dir “cinema de gènere” en l’actualitat. Ah, i evidentment gaudirem de la projecció d’alguns dels seus curts més premiats i ens faran cinc cèntims sobre els seus propers projectes. No us ho perdeu!

JOSEP MARIA LUZÁN

De formació acadèmica al món de l’economia i l’empresa, les seves dues grans passions són el cinema i la literatura. Des de fa força anys col·labora al portal d’Internet de cinema de terror, referent mundial d’aquest gènere, TerrorWeekend, escrivint crítiques de pel·lícules i cobrint com a periodista tota mena de festivals cinematogràfics. És coautor del llibre “Michael Haneke, La Estética del Dolor” d’Editorial Hermenaute. Ha col·laborat al Fanzine “Filma o Revienta” dedicat al cinema i la contracultura, dins de l’edició del 2021 del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei.
El proper dimarts 14 de març a les 19 hores, els directors Pol Diggler i Daniel Noblom (presents tots dos en dues edicions del nostre festival: Diggler amb “Horrorscope” i “Work it class!” i Noblom amb “No apto para menores” i “Eternal”) faran un repàs a la seva trajectòria en el món del curtmetratge per festivals de tot el món, analitzaran com veuen el panorama festivaler actual i ens donaran la seva particular visió sobre què vol dir “cinema de gènere” en l’actualitat. Ah, i evidentment gaudirem de la projecció d’alguns dels seus curts més premiats i ens faran cinc cèntims sobre els seus propers projectes. No us ho perdeu!
Tots estem encadenats. Al passat, al present, a la resta de la gent. Aquestes cadenes llastren la nostra vida. Alguns n’estan contents d’estar lligats amb gruixudes baules. D’altres estan tota la seva vida intentant trencar-les. Només uns pocs ho aconsegueixen. Encara són més escassos els que ens les imposen. El nom d’aquest llibre no te res a veure, de manera directa, amb el que he dit abans. Es tracta d’una sèrie d’històries que acaben i comencen de la mateixa manera creant una cadena de paraules, d’idees, que malgrat la seva irrealitat suposen una bufetada de realisme. Aquest recull de relats no té ordre cronològic. Ni sé el perquè de l’ordre en que apareixen. Els personatges entren i surten de cada un d’ells de manera atzarosa. Alguns són més protagonistes que altres, però tots tenen la seva importància. Tot plegat pot semblar un trencaclosques però aquests contes poden ser llegits de manera independent. No s’ha de perdre de vista, però, la consideració d’una obra coral i al mateix temps global.

ENCADENATS

Tots estem encadenats. Al passat, al present, a la resta de la gent. Aquestes cadenes llastren la nostra vida. Alguns n’estan contents d’estar lligats amb gruixudes baules. D’altres estan tota la seva vida intentant trencar-les. Només uns pocs ho aconsegueixen. Encara són més escassos els que ens les imposen.
El nom d’aquest llibre no te res a veure, de manera directa, amb el que he dit abans. Es tracta d’una sèrie d’històries que acaben i comencen de la mateixa manera creant una cadena de paraules, d’idees, que malgrat la seva irrealitat suposen una bufetada de realisme.
Aquest recull de relats no té ordre cronològic. Ni sé el perquè de l’ordre en que apareixen. Els personatges entren i surten de cada un d’ells de manera atzarosa. Alguns són més protagonistes que altres, però tots tenen la seva importància. Tot plegat pot semblar un trencaclosques però aquests contes poden ser llegits de manera independent. No s’ha de perdre de vista, però, la consideració d’una obra coral i al mateix temps global.